Fă ceea ce voiești va fi toată Legea.
Iubirea este legea, iubirea sub voință.

Diferența dintre Magie și Magick

Magia, în contextul Thelemei lui Aleister Crowley, este un termen utilizat pentru a arăta și a diferenția ocultul de magia performantă și este definită ca „Știința și Arta de a face ca Schimbarea să aibă loc în conformitate cu voința„, incluzând acte „lumești” de voință, dar și magie ritualică. Crowley a scris că „este teoretic posibil să cauzezi în orice obiect orice schimbare de care acel obiect să fie capabil prin natură„. John Symonds și Kenneth Grant adaugă o semnificație ocultă mai adâncă acestei preferințe.

Crowley a văzut Magia ca o metodă esențială pentru ca o persoană să atingă o adevărată înțelegere a sinelui și să acționeze în concordanță cu adevărata voință, pe care a văzut-o ca reconcilierea „dintre liberul arbitru și destin”. Crowley descrie acest proces în Magick, Cartea 4: Trebuie sa descopere pentru el însuși, și să se asigure fără îndoială, cine este, ce este, de ce este… Fiind conștient de cursul adecvat pe care trebuie să îl urmeze, următorul lucru este să înțeleagă condițiile necesare să îl urmeze. După aceea, el trebuie să-și elimine din sine fiecare element străin sau ostil succesului, și să dezvolte acele părți din sine care sunt în special necesare pentru a controla condițiile menționate anterior. (Crowley, Magick, Book 4 p.134)

Termenul în sine este o ortografiere specifică englezei moderne timpurii pentru magie, folosită în lucrări precum traducerea din 1651 a lui Heinrich Cornelius Agrippa a De Occulta Philosophia, Cele trei cărți ale Filosofiei Oculte, sau ale Magiei. Aleister Crowley a ales această ortografiere pentru a diferenția practicile sale și ritualurile de magia de scenă și termenul a fost de atunci repopularizat de cei care au adoptat elemente din învățăturile sale.

Crowley a definit Magia ca „știința și arta de a face ca Schimbarea să aibă loc în conformitate cu voința” (Magick în Theory and Practice, Book 3 of 4, Aleister Crowley). El elaborează această definiție, într-un postulat și douăzeci și opt de teoreme. Prima sa clarificare pe această temă este aceea a unui postulat, în care spune: „Orice schimbare necesară poate fi efectuată prin aplicarea tipului și gradului de forță corespunzătoare în modul adecvat, prin intermediul mediului adecvat către obiectul potrivit. El merge mai departe afirmând: „Magia este Știința înțelegerii sinelui și a condițiilor proprii. Este Arta aplicării acelei înțelegeri în acțiune„.

Motivul central pentru alegerea acestui termen este datorat faptului că Crowley a considerat magia ca fiind orice lucrare care aduce o persoană mai aproape de a-și îndeplini destinul fundamental, pe care l-a numit Adevărata Voință. Orice acțiune, lumească sau magică ce ajută la îndeplinirea Adevăratei Voințe a căutătorului este magie. A face o vrajă pentru a atrage atenția cuiva nu este, în mod cert, considerat magie.

Cu toate acestea Crowley nu a ales această ortografiere în mod aleatoriu. El a mărit un cuvânt format din cinci litere într-unul de șase litere, ceea ce are o importanță numerologică. Hexagramele, care sunt forme cu șase laturi, sunt, de asemenea, proeminente în scrierile lui. „K” este a unsprezecea literă în alfabetul Latin, ceea ce a avut o anumită semnificație pentru Crowley. Există texte mai vechi care fac referință la „magick” cu „K”, cu toate acestea, asta a fost înainte ca ortografierea să fie standardizată. Există ortografieri care merg chiar mai departe, astfel fiind forme care includ „majick”, „majik” și „magik”. Cu toate acestea, nu există un motiv specific pentru utilizarea acestor ortografieri.

Tradus și compus de F∴ Nebeleizis