Fă ceea ce voiești, aceasta este toată legea.
Dragostea este legea, dragostea sub voință.

O.T.O.

Ordo Templi Orientis, Ordinul Templului Orientului, Ordinul Templierilor Orientali sau O.T.O. este un Ordin Thelemic, dedicat înaltului scop de a asigura libertatea individului și avansarea lui în lumină, înțelepciune, înțelegere, cunoaștere și putere. Acest lucru se realizează prin Frumusețe, Curaj și Voință, pe Fundația Fraternității Universale.

Legea Thelemei poate fi îndeplinită numai prin eforturile personale ale fiecărui individ. Cu toate acestea, mulți aspiranți demni de Marea Lucrare au o adevărată nevoie de informații, de îndrumare, de ghidare, pentru a sluji omenirii. Astfel de aspiranți vor fi bineveniți în acest Ordin.

Ordo Templi Orientis este primul dintre marile vechi ordine care acceptă Cartea Legii, carte primită de Aleister Crowley în 1904. Această carte proclamă un nou æon în gândirea, cultura și religia umană, æon care rezultă dintr-o singură poruncă supremă, Legea Thelema: Fă ceea ce voiești. Această lege nu trebuie interpretată ca o permisiune pentru satisfacerea capriciilor, ci mai degrabă ca o împuternicire în a descoperi și pentru a realiza adevărata voință, lăsându-i pe alții să facă același lucru în modurile lor unice.

Structura O.T.O., similară altor școlilor de mistere, se bazează pe o serie de inițieri sau grade. În aceste grade O.T.O. instruiește individul prin alegorie și simbol în misterele profunde ale existenței, astfel ajutând pe fiecare să își descopere propria sa natură adevărată. Gradele sunt o simplă hartă simbolică, prin care inițiatul trebuie să progreseze prin propriul său efort.

O.T.O. este o organizație frățească internațională fondată la începutul secolului XX de Carl Kellner și Theodor Reuss. Autorul și ocultistul englez Aleister Crowley este cel mai cunoscut și mai influent membru al Ordinului.

În 2015 O.T.O. devine activ în spațiul românesc prin noii săi membri inițiați, iar la începutul anului 2019 ia naștere, în România, prima formă O.T.O. sub numele de Lux Occulta.