Fă ceea ce voiești, aceasta este toată legea.
Dragostea este legea, dragostea sub voință.

Cărți recomandate #4 – Biografice

Multe lucruri au fost scrise despre cea mai proeminentă personalitate a O.T.O., iar cele mai multe dintre acestea sunt nefondate sau prost informate. De aceea venim în ajutorul căutătorului cu cea mai bună, completă și documentată colecție de cărți biografice.

The Confessions of Aleister Crowley: An Autohagiography

Aleister Crowley

Confesiunile lui Aleister Crowley: o autohagiografie, este o autobiografie parțială a poetului și ocultistului Aleister Crowley. Acesta acoperă primii ani ai vieții sale până la mijlocul anilor 1920, dar nu include ultima parte a vieții și carierei lui Crowley, de atunci până la moartea sa în 1947.

Crowley intenționase inițial ca lucrarea să fie publicată în șase volume, dar doar două dintre acestea fuseseră publicate înainte de Marea Depresie și diferite dispute interne au dus la dispariția editorilor. Proiectul se stinge neîmplinit de-a lungul vieții lui Crowley și abia în 1969 Confesiunile au fost publicate într-o ediție cu un singur volum, editată de John Symonds și Kenneth Grant. În timp ce ediția cu volum unic include o mare parte din textul primelor două volume, și, desigur, cel al ultimelor patru volume, este totuși o prescurtare. Aceste volume originale includ o cantitate considerabilă de text și multe fotografii, în special legate de călătoriile lui Crowley și de exploatările alpiniste, care nu au fost reproduse în volumul unic ulterior.

Este numit și „O autohagiografie” care se referă la autobiografia unui Sfânt, de obicei într-un context creștin tradițional, ca de exemplu în Mărturisirile Sfântului Augustin. Crowley a fost crescut de părinți ca membru al sectei creștine fundamentaliste stricte, Plymouth Brethren. În timp ce Crowley s-a considerat în multe feluri a fi la fel de sfânt ca orice sfânt creștin, hagiografiile sunt de obicei scrise despre viața sfinților de către alții, iar scrierea unei „Autohagiografii” a fost nemaiauzită înainte de Crowley. Auto-titlarea autobiografiei sale ca „autohagiografie” poate fi considerată fie ca un exemplu al simțului prost al umorului lui Crowley, fie al ego-ului său infatuat, sau, posibil, ambele.


Perdurabo: The Life of Aleister Crowley

Richard Kaczynski

Perdurabo, intitulat după numele magic pe care Crowley l-a ales când a fost introdus în Ordinul Hermetic al Zorilor Aurii, urmărește remarcabila călătorie a lui Crowley de la nașterea sa, ca singurul fiu al unui predicator laic bogat, până la moartea sa într-o pensiune, ca cea mai importantă autoritate a lumii în magie. Pe parcurs, el se răzvrătește împotriva creșterii sale religioase conservatoare, se împrietenește cu artiști celebri, scriitori și filosofi, devine el însuși poet, este atacat pentru practica sa de „artele negre”, și învață că știința și magia pot lucra împreună. În timp ce încearcă să-și răspândească infama filozofie: „Fă ceea ce voiești aceasta să fie întreaga Lege”, Crowley devine una dintre cele mai notorii figuri ale vremii sale.

Pe baza celor douăzeci de ani de cercetare a lui Richard Kaczynski și incluzând detalii biografice nepublicate anterior, Perdurabo pictează un portret memorabil al omului care a inspirat contracultura și a influențat generațiile de artiști, golani, wicani și alți locuitori ai demimondului.


The Eye in the Triangle: An Interpretation of Aleister Crowley

Dr Israel Regardie, Robert Anton Wilson, David Cherubim

Aceasta este biografia magistrală a magului Aleister Crowley, scrisă de persoana cea mai calificată să o scrie. Israel Regardie a fost prieten și student al lui Crowley și a servit ca secretar personal pentru ceva timp. În această carte, Regardie reușește să scrie o imagine echitabilă și echilibrată asupra lui Crowley. Este o privire inteligentă și profundă asupra vieți, magiei și misticismului lui Crowley. Dr. Regardie interpretează toate acestea în înțelepciunea experienței. Membru al Golden Dawn, O.T.O. și A.A., Regardie scrie cu o adâncă înțelegere și compasiune, dezvăluind în mod deschis propriile sentimente și oferind astfel o perspectivă unică asupra lui Crowley. Această carte este biografia clasică a lui Crowley.


Legend of Aleister Crowley

Dr. Israel Regardie

Legenda lui Aleister Crowley are accentul și pasiunea actualității. O apreciere neprețuită și cinstită a unui om care a fost numit „monstru”, „degenerat”, „trădător”, „criminal”, „pornograf” și „adorator al diavolului”. Scris de oameni care l-au cunoscut cu adevărat pe omul din spatele mitului.