Fă ceea ce voiești, aceasta este toată legea.
Dragostea este legea, dragostea sub voință.

Cărți recomandate #3 – Introductive (partea III)

Această colecție de cărți recomandate va ajuta cititorul să aprofundeze învățăturile lui Aleister Crowley și doctrina Ordo Templi Orientis.

Initiation in the Aeon of the Child

J. Daniel Gunther

Obiectivul principal al acestei cărți este înțelegerea schimbării formulelor de inițiere aduse de apariția Noului Eon, Aeon al copilului, în 1904. Se bazează profund pe psihologia jungiană, mitologia și religia lumii, învățăturile lui Aleister Crowley și doctrinele tradițiilor misterului. Acesta explică modul în care revelațiile unice acestui stadiu al evoluției umane influențează munca aspirantului individual. O mare parte din ceea ce este scris aici este dezvăluit pentru prima dată, cu fiecare încercare de a face acest lucru într-un limbaj clar și precis.


Angel & the Abyss

J. Daniel Gunther

În acest însoțitor al publicației anterioare, Initiation in the Aeon of the Child, autorul J. Daniel Gunther oferă o analiză detaliată și coezivă a celor două crize spirituale majore din cariera aspirantului în Aeon of the Child, Cunostința și Conversația Sfântului Înger Păzitor și Trecerea Abisului între Tărâmurile Divine și uman.

Prezentând formulele sublime de inițiere cu care se confruntă cei care ar aspira la aceste mistere, autorul se bazează profund pe psihologia jungiană, mitologia și religia mondială și doctrinele tradițiilor clasice ale misterelor, explicând modul în care revelațiile din Thelema se aplică individului. Îngerul și Abisul este scris într-un limbaj clar și precis, care îi va ajuta pe acei studenți care caută să navigheze pe terenul dificil al acestei etape avansate a căutării spirituale. Studenții mai cunoscuți vor găsi indicii tentante pentru a servi drept ghiduri și eventuale confirmări ale experienței lor directe.

Cartea oferă ilustrații abundente, inclusiv unele în culori și numeroase diagrame. Conține referințe detaliate care cuprind texte hieroglifice egiptene antice, Vechiul și Noul Testament, Apocrifele, filozofia greacă, alchimia, qabala hermetică și Tarot, precum și scrierile lui Carl Jung, Eric Neumann și Aleister Crowley.


Thelema Magick Explained

Riley Star

Această carte este despre a vă oferi o scurtă prezentare generală a Thelema Magick și a principiului său bazat pe Aleister Crowley. El este una dintre cele mai importante figuri ale magiei și ocultismului. Învățătura lui Crowley se concentrează pe găsirea adevăratei voințe a cuiva, despre care credea că este ceva care rezultă din ființa de bază a ființei, definirea astfel a naturii adevărate, a căii, a adevăratei tale chemări sau a scopului, este esențială în cunoașterea adevăratului tău sine. Aceasta este ceea ce vrem să realizăm în această carte. Vrem să vă arătăm latura filosofică bazată pe învățăturile lui Crowley și, de asemenea, să menționăm în mod simplu un laic despre natura găsirii voinței cuiva și, probabil, să oferim câteva îndrumări practice despre cum să abordați o astfel de întreprindere, astfel încât să puteți arunca o privire asupra acestui subiect și să învațați să-l folosiți în viața de zi cu zi. Thelema Magick Prezentare generală, Aleister Crowley, Ritualuri de bază, Regimul zilnic de magie, Instrumente elementare, Faze ale ritualurilor magice, Cum să descoperi adevărata voință și altele!


Aleister Crowley and the Practice of the Magical Diary

James Wasserman

Această importantă colecție include cele mai importante două scrieri instructive ale lui Aleister Crowley despre proiectarea și scopul jurnalului magic, John St. John și A Master of the Temple. Acestea au fost singurele două lucrări referitoare la jurnalul magic publicat în timpul lui Crowley. Ambele au fost publicate pentru prima dată în imensa colecție de instrucțiuni magice a lui Crowley, The Equinox. John St. John relatează progresul clipă cu clipă lui Crowley în timpul unei lucrări magice de 13 zile. Crowley s-a referit la acesta ca un model perfect al ceea ce ar trebui să fie o înregistrare magică. A Master of the Temple este preluat din jurnalul magic al lui Frater Achad într-un moment în care era studentul cel mai apreciat și de succes al lui Crowley. Oferă un exemplu neprețuit de înregistrare a unui student, plus comentarii directe și instrucțiuni adăugate de Crowley.

Cu comentarii și materiale introductive ale editorului James Wasserman, Aleister Crowley și Practica jurnalului magic este cea mai importantă și accesibilă instrucțiune disponibilă studenților ocultului cu privire la practica păstrării unui jurnal magic.

Această ediție revizuită include o nouă introducere a lui Wasserman, o prefață a cunoscutului erudit ocult J. Daniel Gunther, revizuiri în text, o listă de lectură revizuită pentru studii ulterioare, plus instrucțiunile lui Crowley privind ritualul alungării din Liber O.


Forgotten Templars: The Untold Origins of Ordo Templi Orientis

Richard Kaczynski

Un studiu remarcabil de cuprinzător și detaliat al lumii ciudate și minunate a ezoterismului și a masoneriei de la sfârșitul secolului al XIX-lea, care a născut Ordo Templi Orientis.

„Un cocktail improbabil de actori și muzicieni, medici și negustori, anarhiști și reformatori sexuali a populat subteranul ocult de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Un produs secundar al acestei ciudate preparări a fost ordinul magic cunoscut sub numele de Ordo Templi Orientis sau Ordinul Templierilor Orientali, cu amestecul său controversat de francmasonerie ezoterică, yoga și magie sexuală. Deși numele său este cunoscut datorită celui de-al doilea mare maestru al său, teribilul copil Eduardian, Aleister Crowley, originile sale au subzistit ca o mito-istorie umbroasă. Până acum. Acest studiu revelator aduce într-un accent puternic furtuna perfectă de personalități, mișcări și circumstanțe care au dat naștere uneia dintre cele mai mari și mai influente societăți secrete din vremea noastră.”

Deși, evident, are o relevanță deosebită pentru cei interesați de fundamentele pe care O.T.O. a fost construit, cartea are cu adevărat o importanță pentru studiul mișcării oculte și conexe din secolul al XIX-lea și a fost considerată de eruditul Dr. R.A. Gilbert ca fiind „o resursă esențială pentru toți studenții revigorării oculte din secolul al XIX-lea, să fie plasat alături de clasici precum Iluminarea teosofică a lui Joscelyn Godwin.

Autorul, Dr. Richard Kaczynski, este bineînțeles bine-cunoscut pentru cartea sa „Perdurabo”, o carte recunoscută pe scară largă ca fiind cea mai bună (dintre numeroasele) biografii ale lui Crowley.