Fă ceea ce voiești, aceasta este toată legea.
Dragostea este legea, dragostea sub voință.

Cărți recomandate #6 – Colecții

Aceste colecții exprimă, în mare parte, sumarul unei munci laborioase depuse de către Aleister Crowley. Complexitatea materialelor adunate în aceste pagini prezintă un important punct de pornire către care un student adevărat se va întoarce continuu pentru a putea merge mai departe. Aceste titluri ar trebui să fie nelipsite din biblioteca unui căutător și practicant al Thelemei.

Magick: Liber ABA, Book 4

Aleister Crowley

Magick, Liber ABA, Book 4 este considerată pe scară largă a fi magnum opus al secolului XX al ocultistului Aleister Crowley, fondatorul Thelema.

Este un lung tratat despre Magick, sistemul său de practică ocultă occidentală, sintetizat din multe surse, inclusiv yoga orientală, hermetism, grimoare medievale, teorii magice contemporane de la scriitori precum Eliphas Levi și Helena Blavatsky, și propriile sale contribuții originale.

Colecția se compune din patru părți: Misticism, Magie (Teoria elementară), Magie în teorie și practică și ΘΕΛΗΜΑ – Legea (Echinocțiul Zeilor). De asemenea, include numeroase anexe care prezintă multe ritualuri și lucrări explicative.


777 & Other Qabalistic Writings

Aleister Crowley

777 and Other Qabalistic Writings of Aleister Crowley este o colecție de lucrări scrise de insuși Aleister Crowley. A fost editată de Dr. Israel Regardie și este o carte de referință bazată pe Cabala Hermetică.

Această colecție este compusă din următoarele lucrări:

  • Book One: Gematria by Aleister Crowley, The Temple of Solomon the King, The Equinox Vol I No 5;
  • Book Two: Liber 777 vel Prolegomena Symbolica Ad Systemam Sceptico-Mysticæ Viæ Explicandæ, Fundamentum Hieroglyphicum Sanctissimorum Scientiæ Summæ;
  • Book Three: Sepher Sephiroth by Aleister Crowley and Allan Bennett, The Equinox, Vol I No 8.

Gems from the Equinox: Instructions by Aleister Crowley for His Own Magical Order

Aleister Crowley

În cele zece volume originale ale echinocțiului, Alesiter Crowley a reușit să sintetizeze scopul religiei și metoda științei. Selecțiile lui Israel Regardie din Gems of the Equinox fac un volum care este de neprețuit pentru cititori, studenți și adepți. Include materiale ale Ordinului magic al lui Crowley, precum ritualuri magice, yoga, invocații și magie sexuală, printre multe alte subiecte. Gems from the Equinox este o resursă unică care servește ca un veritabil manual pentru ordinele magice A∴A∴ și O.T.O.

Deși este scris pentru practicantul avansat, începătorii vor câștiga mult din numeroasele sale pagini de înțelepciune, inclusiv posturi de yoga și tehnici de respirație, ritualuri și meditații ceremoniale, un manual de magie Enochiană și Cartea Legii.

În Gems from the Equinox, selecțiile lui Israel Regardie din scrierile lui Aleister Crowley sintetizează scopul religiei și metoda științei, făcându-l un text neprețuit pentru cititori, studenți și adepți. Aceste pietre prețioase sunt obligatorii pentru fiecare student al ocultismului, misticismului, thelemei, magiei și religiei comparative.