Fă ceea ce voiești, aceasta este toată legea.
Dragostea este legea, dragostea sub voință.

Cărți recomandate #9 – Qabalah

Qabala este o metodă ezoterică, disciplină și școală de gândire a misticismului evreiesc. Multe materiale s-au scris despre acest subiect în lumina diferitelor tradiții care, fiecare la rândul lor, și-au pus amprenta, fiecare, mai mult sau mai puțin într-un mod constructiv. Recomandăm aceste titluri pentru studiu introductiv al Qabalei în tradiția Thelemică.

Qabalah: Secret Tradition of the West

Papus

Papus (Dr. Ge’rard Encausse) a fost unul dintre marii ocultiști ai Franței și a contribuit la dezvoltarea și popularizarea sugestiilor anterioare ale lui Eliphas Levi privind o legătură între alfabetul ebraic și cele douăzeci și două de cărți ale tarotului. Qabalah, publicată pentru prima dată în 1892, este deosebit de valoroasă deoarece, împreună cu explorările sale teoretice originale ale Qabalei, conține și traducerea completă a Sepher Yetzirah, faimoasele zece lecții ale lui Eliphas Levi despre Qabalah, tratatele importante și rare ale rabinului Drach, Qabala evreilor și o bibliografie cabalistică extinsă.


Chicken Qabalah of Rabbi Lamed Ben Clifford

Lon Milo DuQuette

O abordare unică, plină de umor și, de asemenea, practică a studiului din ce în ce mai popular al Qabalei. Aceasta este o carte serios amuzantă! Surse tradiționale qabaliste tind să fie puțin seci. DuQuette condimentează Qabalah și o face să prindă viață, redând bucuria învățării elementelor fundamentale ale acestui sistem cert de arcane, folosind anecdote și metafore simple, amuzante. Această relatare, scrisă pseudoepigrafic (atribuită în mod fictiv unei presupuse autorități), permite lui DuQuette ca Rabbi Lamed Ben Clifford să se ridice la înălțimi scandaloase și, atunci când este necesar, să stea în afara de prostiei de a evidenția ouăle de aur ale înțelepciunii cabaliste cuibărite în ea. Sigur că va fi o revelație pentru cei care consideră că învățarea despre Qabalah trebuie să fie plictisitoare și serioasă, DuQuette arată că marile adevăruri pot fi transmise prin intermediul râsului. Este ghidul unui diletant pentru ceea ce faci și ceea ce nu trebuie să știi pentru a deveni calabist.


Son of Chicken Qabalah: Rabbi Lamed Ben Clifford’s (Mostly Painless) Practical Qabalah Course

Lon Milo DuQuette

Această carte simultan amuzantă și serioasă oferă cititorului cel mai ușor și mai rapid mod de a se armoniza fără efort cu misterele alfabetului ebraic și de a se cufunda în fundamentele Qabalei practice. Este o foaie de parcurs de la Dumnezeire către tine, un ghid clar și lucid către un subiect extrem de complex, mistic. Prin efectuarea exercițiilor și ritualurilor din carte, cititorul poate finaliza procesul auto-inițiatic cuprinzând cele trei grade principale ale cursului Practic Qabalah al rabinului Lamed Ben Clifford.


Practical Guide to Qabalistic Symbolism

Gareth Knight

În această carte inovatoare, Knight arată cum Qabalah și diagrama sa de bază, Arborele Vieții, este un sistem de relații între simbolurile mistice care pot fi utilizate pentru a avea acces la zonele ascunse ale minții. El demonstrează, de asemenea, modul în care Qabalah este aplicabilă tuturor tradițiilor mistice și credințelor religioase, inclusiv misticismului creștin, mitologiilor grecești, egiptene și celtice și chiar credințelor nativilor americani. Este într-adevăr simbolismnu căutării noastre universale a Divinului. Aici sunt incluse două cărți într-una. Prima compară tradiția occidentală a misterului cu sistemul oriental de yoga, analizează Arborele Vieții în detaliu și descrie aplicația practică și teoriile simbolismului cabalistic. A doua oferă cea mai cuprinzătoare analiză publicată vreodată despre cele douăzeci și două de „Căi ale gloriei ascunse” care se alătură sferelor arborelui vieții luând în considerare alfabetul ebraic, semnele astrologice și cărțile de tarot. O mare secțiune explorează istoria proiectării tarotului și diferitele sisteme de corespondență cu Arborele Vieții.