Fă ceea ce voiești, aceasta este toată legea.
Dragostea este legea, dragostea sub voință.

Diferența dintre A∴A∴ și O.T.O.

„Diferența dintre A∴A∴ și O.T.O. este foarte clară și simplă. A∴A∴ este o instituție sempiternă și în întregime secretă. Nu există nicio comunicare între membrii săi. Teoretic, un membru îl cunoaște doar pe superiorul care îl prezintă, și orice persoană pe care el însuși a introdus-o. Ordinul este condus pe linii pur spirituale.

Obiectul apartenenței este, de asemenea, complet simplu. Primul obiectiv este Cunoașterea și Convorbirea cu Sfântul Înger Păzitor. Următorul obiectiv, omițând considerații pentru prezentul grad VI=V, și VII=IV, este trecerea Abisului și dobândirea stăpânirii Templului. Acest lucru este descris foarte pe larg mai ales în Liber 418. Se scrie mult mai puțin despre gradul V=VI, i.e. Cunoașterea și Conversația, pentru că este prea secretă și individuală. Este imposibil să pui condiții pentru a descrie în detaliu experiențele implicate.

O.T.O. nu are nimic de-a face cu asta, cu excepția faptului că Cartea Legii și Cuvântul Eonului sunt principii esențiale ale apartenenței. În toate celelalte privințe, ea este de la sine ca un corp asemănător Francmasoneriei, dar care implică acceptarea unui punct de vedere social și economic, sistem care are scopul de a pune lumea pe picioare. Există, desigur, și secretul gradului IX care este, să spunem așa, arma pe care o pot utiliza pentru a promova aceste scopuri.

Pentru a vă arăta diferența, Theodor Reuss a fost șef suprem al O.T.O., dar nu a fost nici măcar Probator al A∴A∴”

Un extras din scrisoarea lui Crowley către Grady McMurtry asupra diferenței dintre A∴A∴ și O.T.O..