Fă ceea ce voiești, aceasta este toată legea.
Dragostea este legea, dragostea sub voință.

Cărți recomandate #1 – Introductive (partea I)

Deoarece este foarte important ca cei care au contact cu Ordinul să aibă o educație aleasă în ceea ce privește magia, cât și o viziune clară pentru a elimina erorile și confuzia, și pentru a susține o igienă mentală cât mai propice acestui mediu, venim în ajutorul celor interesați de studiu cu o listă de titluri focusate pe subiect.

Allow Me to Introduce

Lon Milo DuQuette

Un tur ghidat în lumile oculte și ezoterice de la un autor și cărturar iubit.

De peste 30 de ani, Lon Milo DuQuette a scris în mod incisiv despre tarot, magie, Qabalah și divinație și a furnizat materiale introductive pentru cei mai renumiți autori pe aceste teme, precum Aleister Crowley, Israel Regardie, John Dee, Frater Achad, Rodney Orpheus, HP Lovecraft, Phyllis Seckler, John Michael Greer, Susan Montag, Donald Michael Kraig și mulți alții.

Considerată în ansamblu, această colecție de scrieri oferă o introducere de neprețuit la multe aspecte și personalități ale lumilor oculte și ezoterice de către una dintre cele mai importante autorități cu privire la astfel de subiecte arcane.


Thelema: An Introduction to the Life, Work, and Philosophy of Aleister Crowley

Colin D. Campbell

Pentru a înțelege cu adevărat filosofia și practica Thelema, trebuie să înțelegeți fondatorul său carismatic și influent, Aleister Crowley. Thelema demistifică această figură enigmatică, oferind o biografie a lui Crowley și arătând modul în care opera sa a evoluat pentru a deveni un sistem de magie care schimbă paradigma. Această carte explorează, de asemenea, textele și scrierile care stau la baza Thelema și oferă instrucțiuni pas cu pas pentru practicarea riturilor și ritualurilor de bază ale acestei tradiții neînțelese. Cu acest ghid accesibil, veți descoperi modul în care Crowley și Thelema au fost influențați de Qabalah, Golden Dawn, zeități egiptene, magie sexuală, tarot, gnosticism, filosofie orientală, yoga și multe altele.


Weiser Concise Guide to Aleister Crowley

Richard Kaczynski, James Wasserman

Pe lângă fascinanta schiță biografică creionată de Richard Kaczynski, autorul biografiei clasice Perdurabo, această carte oferă învățăturile lui Crowley în propriile sale cuvinte. Sunt incluse o serie de instrucțiuni atent alese pentru concentrare, meditație, magie, invocație, chiar magie sexuală. Descrierile lui Crowley despre ordinele A:.A:. și O.T.O. sunt prezentate împreună cu Crezul EGC. În plus, o listă de lectură sugerată a celor mai importante unsprezece cărți ale lui Crowley este îmbunătățită de o bibliografie extinsă pentru cercetări aprofundate. Aceasta este prima și singura carte introductivă care nu pretinde a îmbunătăți scrierile Maestrului, ci încearcă să le prezinte într-o introducere coerentă a sistemului său spiritual.


The Magick of Aleister Crowley

Lon Milo DuQuette

Ascensiunea lui Aleister Crowley în panteonul acelor guru alternativi a fost consolidată de apariția sa în Coperta albumului Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band a formației Beatles. Din păcate, era cunoscut mai mult pentru reputația sa de Bestia 666 și Cel mai rău om din lume. Foarte bine pentru publicitate, dar această infamie i-a eclipsat învățăturile, la fel și stilul său de scriere tehnic și opac, a însemnat mai mult pentru adepții contemporani lui decât pentru cititorul modern. Face-ți cunoștință cu Lon Milo DuQuette pentru a descifra și explica textele lui Crowley și ritualurile mai importante. Denumită anterior The Magick of Thelema, această ediție revizuită oferă corecții ample, o nouă introducere și un nou ritual, Ritualurile lui Eleusis. Acesta este textul introductiv perfect pentru cititorii care se întreabă despre ce sunt lucrările, mai degrabă decât mitul, lui Aleister Crowley. DuQuette scoate misterul atât din ritualurile în sine, cât și din scrierile lui Crowley din acest grimoire modern. Pas cu pas, el prezintă un curs de studiu în engleză simplă, cu exemple de ritualuri și explicații despre semnificația lor. DuQuette include, de asemenea, un curs de studiu pentru lucrările originale ale lui Crowley, cu o bibliografie extinsă și note de subsol exigente.


Abrahadabra

Rodney Orpheus

Magia este un lucru subtil și curios, iar de multe ori funcționează în moduri si timpuri în care nu te aștepți, dar funcționează întotdeauna. Fiecare act magic aduce un rezultat, pe măsură ce sunteți pe cale să învățați. Rodney Orpheus, din Introducerea în Abrahadabra este despre practica magiei Thelema, un sistem de antrenament și disciplină fizică, mentală și spirituală bazat pe două principii fundamentale: Fă ceea ce voiești, aceasta este toată legea! și Dragostea este legea, dragostea sub voință. Lon Milo DuQuette.


The Law of Thelema

Antti P. Balk

Deși aparent au fost scrise multe cărți despre filosofia lui Crowley, aceasta ar putea fi prima cu adevărat accesibilă unui cititor inteligent, fără niciun interes anterior sau actual în ocultism – totuși, Legea Thelemei pretinde că Adevărata Voință a unuia poate fi determinată fără utilizarea stăruitoare a tehnicilor ezoterice.

În tradiția lui Franz Hartmann, Life and Doctrines of Jacob Boehme (1891), autorul organizează citate din diverse lucrări ale lui Crowley într-un set de teme, dar mai ales lasă Bestia să vorbească de la sine. Cu toate acestea, autorul îl ajută pe cititor să analizeze combinația unică a lui Crowley de iconografie occidentală și concepte orientale, în timp ce arată cum Thelema este similară și diferită de alte metode sistematice de realizare.

În loc să se transforme pe sine și pe cititorii săi în „centre de boală” prin discutarea conținutului Liber Legis, autorul aranjează doar comentariile împrăștiate ale profetului într-un întreg coerent, atent referențiat. Această carte ar trebui, prin urmare, să fie indispensabilă oricui dorește cu adevărat să lucreze cu sistemul real al lui Crowley, dar poate să nu aibă timp sau resurse pentru a conecta fiecare ultim punct.


Living Thelema

David Shoemaker

Sistemul de realizare spirituală dezvoltat de Aleister Crowley este notoriu provocator în domeniul său de aplicare. Adaptat din popularul segment de podcasturi cu același nume, Living Thelema aduce o abordare binevenită materialului lui Crowley, fără a diminua profunzimea sistemului. Autorul se concentrează pe aspectele practice și experiențiale ale căii Thelema, permițând cititorului să înțeleagă adevărata putere transformatoare a sistemului.

Începătorii și practicanții avansați vor găsi, deopotrivă, sfaturi utile aici, deoarece Shoemaker aduce stilul său caracteristic lapidar pe subiecte precum practicile de ritual și meditație, magia sexuală, proiecția astrală, psihoterapia magilor, Cunoașterea și Conversația cu Sfântul Înger Păzitor și acel vârf al realizării cunoscut sub numele de trecerea Abisului.