Fă ceea ce voiești, aceasta este toată legea.
Dragostea este legea, dragostea sub voință.

Cărți recomandate #2 – Introductive (partea II)

Selecția de cărți prezentate în acest articol constituie baza pe care se construiește o cultură sănătoasă și sunt dedicate acelor căutători interesați de cunoaștere. Pentru a fi mai aproape de lumina tradiției Hermetice și a fi pregatit în aprofundarea tainelor Ordo Templi Orientis, este de bun simț ca orice căutător să dețină o cultură generală vastă asupra Ordinului și a Magiei în sine.

The History of Magic

Eliphas Levi

Publicat pentru prima oară în 1913, acest text clasic este o carte sursă de neprețuit despre istoria și practica magiei și a ocultismului. Conținutul include: Magia Magilor, Magia în Grecia Antică, Kabalah, Simbolismul Primitiv, Misticismul, Oracolele, Monumentele Magice, Magia și Creștinismul, Magia Pagână, Picturile Kabalistice și Emblemele Sacre, Vrăjitorii, Magia și Francmasoneria, Iluminații, și multe altele.


The Art of Meaning of Magic

Israel Regardie

O vedere de ansamblu a întregului câmp al magiei, acoperind dininația, evocarea, invocarea, viziunea și inițierea. Unele dintre sfaturile practice cu privire la ceea ce se numea înainte Clarvederea în Viziunea Spiritului nu pot fi găsite în altă parte, chiar și în texte mari sau mai rare, iar metoda cărților Tattva și a Qabalei sunt exemplificate cu rezultate obținute. Există explicații interesante ale artei magice în lumina psihologiei jungiene. Este completată de pagini întregi de Tatvas pentru cititorul serios și cât și studentul dornic să experimenteze.


Magick in Theory and Practice

Aleister Crowley

Această carte este considerată a fi cea mai importantă carte despre magia ceremonială scrisă în secolul al XX-lea și este recomandată inițiaților. Aceasta este o carte valoroasă pentru oricine este interesat de studii oculte.


Modern Magick: Twelve Lessons in the High Magickal Arts

Donald Michael Kraig

De mai bine de două decenii, „Modern Magick” a fost cel mai popular manual de instrucțiuni din lume, despre cum să lucrezi magia reală. Acum, autorul Donald Michael Kraig, cu mai multe decenii de experiență, cercetare, instruire și studiu, a creat versiunea finală a acestui clasic contemporan. Această ediție extinsă are un design actualizat, povești mai personale și o mulțime de informații noi, inclusiv peste 175 de imagini originale și un capitol complet nou despre trei tendințe emergente în magie și modul în care cititorii le pot folosi. Ceea ce nu s-a schimbat: sfera cuprinzătoare și instrucțiunile ritualice clare, pas cu pas, care au făcut din această carte un ghid indispensabil pentru mai mult de 150.000 de magi.


One Truth and One Spirit: Aleister Crowley’s Spiritual Legacy

Keith Readdy

Bazat pe cercetări academice la Centrul de Istorie a Filozofiei Hermetice și a Curentelor Înrudite de la Universitatea din Amsterdam, „One Truth and One Spirit” este o lucrare atât de necesară, care acoperă o istorie neexplorată anterior a mișcării religioase moderne cunoscută sub numele de Thelema. Această lucrare detaliază cadrul teoretic al moștenirii spirituale a lui Aleister Crowley în O.T.O. și A:.A:. și acoperă anii Thelema de la moartea lui Crowley în 1947.

„One Truth and One Spirit” abordează un subiect complex cu o istorie complexă, cu citate și surse exhaustive, dar este scris pentru oricine este interesat de subiectul Thelema. Autorul folosește material sursă publicat, precum și informații indisponibile anterior, ceea ce face din aceasta o contribuție unică la literatura disponibilă.

„One Truth and One Spirit” este de așteptat să fie de interes pentru novice, student și practicantul experimentat al Thelema. Lucrarea oferă o imagine de ansamblu istorică generală a lui Thelema dintr-un punct de vedere teoretic, explorează dezvoltarea istorică a mișcării din anii 1960 până în anii 1990 și aplică propriile discuții critice ale autorului pe tema în sine.